ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΕΡΓΟΣΕ υπογράφει σύμβαση στη Θεσσαλονίκη

Δελτία τύπου  15.06.2016

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των έργων εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη,  η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου: «Ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών Υποδομής της Νέας Χάραξης της Σιδηροδρομικής Γραμμής Θεσσαλονίκης – Ειδομένης, στο τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη, από Χ.Θ.52+262,00 έως Χ.Θ.72+858,91, κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού  Πολυκάστρου και της Σιδηροδρομικής Στάσης Μικρού Δάσους καθώς και επεμβάσεις επί των κτιριακών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου Σιδηρ. Σταθμού Ειδομένης». Η σύμβαση υπογράφηκε για λογαριασμό της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε από τον Δ/ντα Σύμβουλο, κ. Θάνο Βούρδα, και την ανάδοχο εταιρία «ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ Α.Τ.Ε.».

 

Το  συμβατικό οικονομικό αντικείμενο ανέρχεται στο ποσό των 11.493.975,32 €. και η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται να γίνει σε 15 μήνες.

 

Με την εκτέλεση  των ανωτέρω εργασιών  ολοκληρώνεται η υποδομή της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Πολυκάστρου-Ειδομένης  και στην συνέχεια ολοκληρώνονται  οι  εργασίες επιδομής και εγκατάστασης της Ηλεκτροκίνησης, οι οποίες θα εκτελεσθούν από την  εν ενεργεία σύμβαση κατασκευής του αντιστοίχου έργου.